Политика за приватност и колачиња 

Прочитајте ја внимателно оваа Политика за приватност и колачиња за да ги разберете нашите ставови и практики во врска со вашите лични податоци и како ќе се однесуваме кон нив. Ние ќе ги користиме вашите лични податоци само на начин утврден во оваа Политика за приватност и колачиња. Ние ќе ги користиме вашите лични податоци само на начин што е фер кон вас. Ние ќе собираме лични податоци само таму каде што е потребно за нас да го сториме тоа и каде што се релевантни за нашите односи со вас. Ние ќе ги чуваме вашите лични податоци само онолку колку што се релевантни за целта за која се собрани или се додека од нас се бара да ги чуваме со закон. За целите на Законот за заштита на податоците од 1998 година („Закон“), контролорот на податоците е Хостизен. 

Информации што може да ги собереме од вас 

Може да ги собереме и обработиме следниве податоци за вас: Вашиот наслов, име, датум на раѓање, адреса, адреса за е-пошта, телефонски броеви, корисничко име, лозинка, деловно име (доколку е применливо) и други други детали за контакт како што ни се потребни. Ова ги вклучува информациите дадени во времето на регистрација за користење на веб-страницата. Информации што ги давате со пополнување формулари на веб-страницата. Ова ги вклучува информациите дадени во моментот на претплаќање на нашите услуги или барање на понатамошни услуги. Ние исто така може да ве прашаме за информации кога пријавувате проблем со веб-страницата. Ако контактирате со нас, може да водиме евиденција за таа преписка. Треба да доставите само до нас или веб-страницата информации што се точни и не лажат. Тие информации треба да ги ажурирате и да не известите дали некоја од тие информации се менува испраќајќи ни е-пошта на hostizen@outlook.com или едноставно со пополнување на образецот за контакт на нашата страница за контакт. Со доставување на вашите или податоци на некој друг до нас или веб-страницата, мора да бидете сигурни дека имате целосно овластување и согласност да ни ги доставувате тие податоци во нивно име и ќе ни гарантирате дека го имате тоа овластување. 

IP адреси 

Може да собереме информации за вашиот компјутер, вклучително и каде што е достапна вашата IP адреса, оперативниот систем и видот на прелистувачот, за администрација на системот. Ова се статистички податоци за активностите и моделите на прелистување на нашите корисници и не идентификуваат ниту една индивидуа. 

Колачиња 

Веб-страницата користи колачиња. Колачињата се мали текстуални датотеки што го идентификуваат вашиот компјутер на нашиот сервер како единствен корисник кога посетувате одредени страници на веб-страницата и тие се зачувани од вашиот интернет прелистувач на тврдиот диск на вашиот компјутер. Колачињата може да се користат за препознавање на вашата адреса на Интернет протокол, заштедувајќи ви време додека сте на веб-страницата. Ние користиме колачиња само за ваша погодност при користење на веб-страницата, а не за добивање или користење на какви било други информации за вас (на пример, насочено рекламирање). Вашиот прелистувач може да се постави да не прифаќа колачиња, но ова ќе ја ограничи вашата употреба на веб-страницата. Ако сакате да дознаете повеќе информации за колачињата, одете на http://www.allaboutcookies.org или да дознаете за нивно отстранување од прелистувачот, одете на: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/ индекс.html Имајте предвид дека ние собираме податоци од веб-страницата за користење на веб-страница со помош на алатка за анализа на веб што користи колачиња кои (можат да бидат) користени за генерирање псевдоними за профилот на корисникот. Ова значи дека користените колачиња (кои можат да бидат зачувани на вашиот компјутер откако ќе ја напуштите веб-страницата) можат да складираат информации за вашата посета. Забележете исто така дека нашите добавувачи и партнери исто така можат да користат колачиња, над кои немаме контрола. 

Каде ги чуваме вашите лични податоци 

Сите информации што ни ги доставувате се чуваат на нашите безбедни сервери. Ние користиме стандардна безбедност на индустријата и заштитени allидови на нашите сервери и за некои од нив инвестиравме. Онаму каде што ви дадовме (или каде сте избрале) лозинка што ви овозможува пристап до одредени делови на веб-страницата, вие сте одговорни за чување на тајната на оваа лозинка. Ве замолуваме да не споделувате лозинка со никого. Ние одржуваме физички, електронски и процедурални заштитни мерки во врска со собирање, складирање и откривање на вашите информации. Нашите безбедносни процедури значат дека повремено може да побараме доказ за идентитет пред да ви откриеме лични податоци. За жал, преносот на информации преку Интернет не е целосно безбеден. Иако ќе се потрудиме да ги заштитиме вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме безбедноста на вашите податоци пренесени на веб-страницата; секое пренесување е на ваш сопствен ризик. Можеме само да ве осигураме дека сме инвестирале во најдобрата безбедност што постои на пазарот. Овие информации се присутни на нашата веб-страница. Откако ќе ги добиеме вашите информации, ќе користиме строги процедури и безбедносни карактеристики за да се обидеме да спречиме неовластен пристап. 

Безбедност 

Кога ќе направите било какво плаќање до нас преку веб-страницата, ние не собираме никакви информации за плаќање од вас. Кога ги доставувате вашите информации за плаќање до Skrill (портал за плаќање што го користиме), имајте предвид дека Skrill секој има свои политики за приватност и дека ние не прифаќаме никаква одговорност или одговорност за тие политики за приватност. Ве молиме, проверете ги овие политики за приватност пред да испратите какви било лични податоци до Skrill. Деталите за вашата картичка не се зачувани на нашите сопствени сервери, туку од далечина со нашата порта за плаќање за ваша безбедност. Дополнителна употреба на картички е дозволена со употреба на „токенизација“. 

Ние не чуваме детали за кредитни картички ниту споделуваме финансиски детали за клиенти со кои било трети страни. 

За што се користи информацијата 

Ние ги користиме информациите што се чуваат за вас на следниве начини: За да се осигурате дека содржината од веб-страницата е претставена на најефикасен начин за вас и за вашиот компјутер. Да ви обезбедиме информации за наплата во врска со услугите што можеме да ви ги обезбедиме. За управување со веб-страницата, откривање измами или злоупотреби на веб-страници, ви испраќаме информации релевантни за веб-страницата и во случај да имаме прашања Да ги извршуваме нашите обврски што произлегуваат од какви било договори склучени помеѓу вас и нас. За да ве известиме за промените во нашите услуги. За да ви овозможи да се регистрирате за сметка на веб-страницата, што може да вклучува испраќање е-пошта до вас за да ги потврдите вашите детали. Да ви дадам нова лозинка ако сте ја заборавиле. Исто така, треба да ги користиме вашите детали за контакт и други информации за кој било аспект на веб-страницата (вклучително, без ограничување, обезбедување поддршка за клиенти, спречување или истражување на забранета активност, спроведување на Условите за употреба и проверка на информациите). Можеме да ги пренесеме нашите бази на податоци што содржат ваши лични информации ако го продадеме нашиот бизнис или дел од него на вистински или потенцијален купувач. Ние исто така може да ги откриеме вашите детали како што е опишано на друго место во оваа Политика за приватност и колачиња. Освен како што е утврдено во оваа Политика за приватност и колачиња, нема да ги продаваме или откриваме вашите лични податоци на трети лица без да добиеме претходна согласност, освен ако тоа не е потребно за целите утврдени во оваа Политика за приватност и колачиња или освен ако не се бара од нас направете го тоа со закон. 

Други веб-страници 

Веб-страницата, од време на време, може да содржи линкови до и од веб-страниците на нашите партнерски мрежи и филијали. Ако следите врска до која било од овие веб-страници, имајте предвид дека овие веб-страници имаат свои политики за приватност и дека ние не прифаќаме никаква одговорност или одговорност за овие правила. Проверете ги овие правила пред да испратите какви било лични податоци на овие веб-страници. 

Пристап до информации 

Актот ви дава право да пристапите до информациите што се чуваат за вас. Вашето право на пристап може да се искористи во согласност со законот. Секое барање за пристап може да биде предмет на надоместок од 10 € за да ги исполни нашите трошоци при обезбедување детали за информациите што ги чуваме за вас. 

Согласност 

Со доставување на податоци до нас и користење на веб-страницата, вие прифаќате да ги користиме вашите податоци и на секој што го претставувате на начинот утврден во оваа Политика за приватност и колачиња (како што се менува од време на време, како што е опишано подолу) и вие сте одговорни за обезбедување дека имате овластување да одобрувате во име на секој за кого ни доставувате податоци. Имајте предвид дека можете да ја поништите секоја согласност што ни ја дадовте според оваа политика во кое било време, контактирајте не. 

Промени во нашата политика за приватност и колачиња 

Сите промени што можеме да ги направиме во оваа Политика за приватност и колачиња во иднина, ќе бидат објавени на веб-страницата и, доколку е важна промената, ќе ви бидат соопштени преку е-пошта. Секој пат кога ќе влезете на веб-страницата, се согласувате дека тековната политика за приватност и колачиња во тоа време ќе се однесува на сите информации што ги чувате вие. 

Контакт 

Прашања, коментари и барања во врска со оваа политика за приватност и колачиња се добредојдени и слободно испратете ги кон нас 

hostizen@outlook.com 

Hostizen 

Ivo Ribar Lola 35 2/9 

Skopje, North Macedoniа